Usluge prodavcima nekretnina

Ako prodajete nekretninu ovo će vas sigurno zanimati...


Ukoliko prodajete nekretninu i želite profesionalan, ali topao pristup, pozivamo vas da dođete u centar Sarajeva, u ulicu Mehmeda Spahe na broj 6. Imamo ljubičasto zeleni balkon i ne možete nas promašiti. Ako ste daleko i niste u mogućnosti da dođete u naš ured, pišite nam na info@rental.ba

Nakon našeg prvog kontakta, telefonskog, mailom, ili susreta u našim prostorijama dogovorit ćemo vrijeme susreta u nekretnini koju želite prodati. Kako mi to volimo reći, uz šolju razgovora zabilježit ćemo karakteristike nekretnine, napraviti fotografije i tlocrt iste, upoznati se i zajedno zaploviti u avanturu prodaje vašeg stana, kuće, kancelarije, poslovnog prostora, vikendice.... Od vas očekujemo uz dobro raspoloženje i zk izvadak kako bismo izvršili uvid u pravni status nekretnine.

Naš tim je sastavljen od pažljivo biranih ljudi, velikog srca i profesionalnog odnosa prema poslu, pa sa sigurnošću tvrdimo da ćemo vašu nekretninu predstaviti u pravom svjetlu kakvo i zaslužuje. Mi tražimo i predstavljamo istu kupcima i naši agenti će vas osvojiti svojom neposrednošću ali i ozbiljnošću već pri prvom susretu.

Nakon što prikupimo potrebni materijal, pravimo prezentaciju vaše nekretnine i za nju maksuz pišemo i kreiramo oglas koji objavljujemo na našoj web stranici. Obzirom da imamo široku bazu klijenata, vašu nekretninu ćemo prezentirati svim potencijalnim kupcima koji su zainteresirani za slične karakteristike koje vaša nekretnina ima (lokacija, kvadratura, cijena..). Objavit ćemo oglas, pored naše, i na svim relevantnim web stranicama te ostalim relevantnim adresama gdje imamo plaćene ekskluzivne radnje kako bi vaša nekretnina bila vidljiva svima koji su u potrazi za nečim sličnim.
Potrebno je da nam obezbijedite pristup nekretnini kako bismo istu mogli pokazati, a svakako ćemo se ranije dogovarati o terminima susreta. U ovoj fazi ćemo vas obavještavati o aktuelnim potražnjama, upitima, te svim relevantnim promjenama koje se tiču vaše nekretnine i korak po korak ćemo doći i do završetka ove avanture.

Šlag na tortu je pronalazak kupca i postignut dogovor o kupoprodaji. Kako je ova faza uvijek puna uzbuđenja i od strane prodavaca, ali i kupaca, ostajemo uz vas i zajedno korak po korak pripremamo dokumentaciju te vas pratimo korz cijeli kupoprodajni proces, sve do primopredaje novca i nekretnine. Naši agenti će vas u svakom konkretnom slučaju informisati o potrebnim dokumentima, a uglavnom će nam trebati potvrda iz poreske uprave da nemate poreskih dugovanja, te potvrde da stan nema dugovanja, i to iz Vodovoda i Kanalizacije, RAD-a, Toplana ili Gas-a (zavisno od toga koji sistem koristite), te firme koja održava vašu zgradu (Sarajevo stan, Oki, Eko ing i sl.). Nakon konsultacija s notarom moguće je da nam zatreba i neki drugi papir, ali budite bez brige, mi smo tu da vam sa zadovoljstvom pomognemo i riješimo bilo kakvu dilemu ili situaciju koja se vama čini opterećujućom ili čak bezizlaznom, a nama je poslovna svakodnevica.

Nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora notar će dati prijepis ugovora kupcu s kojim može izvršiti uplatu kupoprodajne cijene na vaš račun. Tek nakon što provjerite i vidite da je novac na vašem računu, potpisat ćete izjavu kod notara da ste primili kupoprodajnu cijenu i dobiti kupoprodajni ugovor čime je naša avantura prodaje nekretnine okončana. Tad nam ostaje da čestitamo uspješno završen posao te u miru i veselju, s najboljim željama, popijemo „slatku“. ;)

Prepustite nam prodaju vaše nekretnine i uživajte u tretmanu koji joj pružamo. Pridružite je zvijezdama!

Vaš Rental.ba tim!