Usluge kupcima nekretnina

Ukoliko kupujete nekretninu ovo će vas sigurno zanimati...


Puni ste ideja o tome kako vaš budući dom treba da izgleda, želite nekretninu na određenoj lokaciji, određene spratnosti i stanja? Ili niste sigurni uopće šta tačno želite ali imate na umu neke osnovne karakteristike? U oba slučaja, dođite u centar Sarajeva, u ulicu Mehmeda Spahe na br. 6. Imamo ljubičasto zeleni balkon i ne možete nas promašiti. Ako niste u prilici da prvu kafu popijemo u našem uredu, pišite nam na info@rental.ba.

Šanse da već imamo nešto što bi vam moglo odgovarati su velike, te brzo možemo organizovati pregled nekretnina koje vam se dopadnu. Ukoliko se desi da vam ništa od naše trenutne ponude nije zapalo za oko, svejedno ste na pravom mjestu jer ćemo se posvetiti i izvršiti personaliziranu pretragu prema preferencijama koje ste s nama podijelili. Onog momenta kad pronađemo nekretninu za vas i dogovorimo kupoprodajnu cijenu, vaša obaveza je da rezervišete nekretninu kod nas u agenciji nakon čega možete biti sigurni da istu povlačimo iz ponude. Ne brinite, rezervacija ulazi u dio cijene. Zavisno od toga kako ćete isplatiti vašu nekretninu, da li iz ličnih sredstava ili iz kredita, ostavljamo rok dovoljan da se prikupi potrebna dokumentacija te pristupi potpisu ugovora kod zakonski ovlaštenog notara.

Prodavcu smo pomogli prikupiti potrebnu dokumentaciju, a od vas očekujemo da u zakazanom terminu koji ćemo vam javiti dođete kod notara i ponesete ličnu kartu te pripremite kupoprodajni iznos koji će vam omogućiti da za koji trenutak postanete vlasnik/ca željene nekretnine.

Nakon potpisa ugovora kod notara, nakon što prodavac potvrdi da je primio novac, preuzet ćete ugovore koji će vam omogućiti plaćanje poreza pa uknjiženje. Notar će vas upoznati s rokom za prijavu vaše kupoprodaje poreskoj upravi (porez iznosi 5% od procjene koju napravi općinska komisija). Nakon što ste platili porez svoje ime možete upisati u zk izvadak čime ste zvanično i pravno vlasnik nepokretnosti.

Budući da je pristup nekretninama koje prodajemo ličan te svaku nekretninu naš agent koji je preuzme pažljivo provjeri, možete biti sigurni da je nekretnina u koju ste se zaljubili spremna za kupoprodajni proces. Da je spremna baš za vas.

Vaš Rental.ba tim