O nama

Rentalova priča počela je 1998. godine. Zašto Rental? Krajem devedesetih u Sarajevu je najaktivnije bilo rentijersko tržište. Zbog velikog broja ambasada i ambasadora, konzulata i konzula, stranih stručnjakinja i stručnjaka, nevladinih organizacija te pionira koji su i sami započinjali svoje poslovne poduhvate, poslovni prostori, stanovi, kuće, rezidencije za najam (ili popularno rentu) bili su „najtraženija roba“. Tako je Rental najprije „rentao“ ali se i nametao kao profesionalna i transparentna posrednička agencija u kojoj su se klijenti/ce osjećali/e sigurno i zaštićeno.

Mirza Hadžijahić, radeći od samog starta u novoosnovanoj porodičnoj firmi, paralelno je studirao i diplomirao pravo, pa magistrirao pravo i ekonomiju (u Sarajevu i Bologni), odbranivši tezu „Tržište nekretnina u Bosni i Hercegovini – analiza razvoja i perspektive u kontekstu integracije u Evropsku Uniju“. U to vrijeme Velida Hadžijahić, inženjerka građevine, naša osnivačica, nakon što je izgradila čvrste temelje firme, odlazi u penziju i Rental prepušta Mirzi koji je u agenciji od saradnika i agenta postao direktor. U to vrijeme, nakon desetogodišnje karijere urednice i voditeljice na državnoj televiziji, u firmi počinjem raditi i ja, Alma, magistrica društvenih nauka, Velidina snaha, a Mirzina supruga, čime firma po uzoru na slične u Americi prerasta u pravu porodičnu poslovnu priču.

Danas Rental ima pet senior agentica i agenata na terenu te administrativnu menadžericu. Riječ je o timu koji radi po principu Svi za jednog, jedan za sve. Naši mušketiri tako se odnose i prema klijentima, te njihovim nepokretnostima. Zbog toga je i dalje, iako imamo sjajnu online platformu i izuzetno posjećenu web stranicu, facebook i instagram stranicu i u svakodnevnoj smo komunikaciji s našim bivšim, sadašnjim i potencijalnim klijentima, naša najbolja reklama ona koja ide od usta do usta.

Ni slučajno u ovoj kratkoj storiji o Rentalu ne smijem zaboraviti našu maskotu, naš logo, našu Rentalku. Mala kornjača koja vam se smiješi s naslovnice naše web stranice priča vam sljedeću priču: Svako biće treba svoj dom. S Rentalom ćete do doma bez žurbe, sigurnim korakom, što će rezultirati zadovoljnim osmijehom i ključićem oko vrata. Po feng shui filozofiji, kornjača je simbol bogatstva i blagostanja. A svim našim klijentima, baš kao i sebi, od srca oboje želimo.

Dizajnerski tim male kreativne radionice Feri Le Non kriv je za naš osoben vizuelni identitet, ali i za kornjaču (koju je onda docrtavao i oživljavao prijatelj agencije Dejan Slavuljica), a za moderan, pragmatičan i lak prolaz kroz našu stranicu pobrinuo se programerski tim Dimedia.hr

Da zaključim:

Radeći posao posredovanja u prometu nekretninama punih sedamnaest godina stekli smo različita iskustva, upoznali se s mnogim situacijama i izazovima koje naše tržište donosi, te uspješno završili svaki poslovni poduhvat koji smo zagrizli. Stoga sa sigurnošću možemo tvrditi da smo prava adresa ukoliko i sami želite prodati, unajmiti, iznajmiti ili kupiti nekretninu u Sarajevu ali i cijeloj Bosni i Hercegovini. Radeći s privatnim i fizičkim licima, velikim i malim investitorima iz zemlje i inostranstva proširili smo svoje kapacitete i stekli znanja i vještine, te paralelno izgradili, reći ću neskromno, najkvalitetniju infrastrukturu kad je riječ o poslovanju nekretninama u Bosni i Hercegovini. Dizajn, programska opremljenost, zastupljenost na svim relevantnim portalima i ostalim adresama za promociju nekretnina, ali i osoben pristup prodaji te personalizacija svake nekretnine i svakog klijenta/klijentice koji otvore naša vrata, učinili su nas pravim izborom. Dobrodošli na našu stranicu, dobrodošli u našu kancelariju u ulici Mehmeda Spahe 6. Šoljicu ljudskog razgovora i profesionalan savjet ne naplaćujemo.

mr Alma Abdagić
Izvršna direktorica