Broj pregledavanja: 1113

Olimpijski krugovi

ID: 1125-1

Stan u novogradnji, prodaja


 

Cijena na upit

Grad:Sarajevo

Uža lokacija:Ciglane

Površina:137,45 m²

Broj soba:4

Kupatila:3

Spratnost:2/2

Grijanje:Toplotne pumpe

Stanje:Novouređen


4
3
1

Penthouse je koncipiran kao stambena jedinica koja zauzima cijelu etažu, te je sa dvije strane (južna i zapadna) okružena terasom, uz izlaz na veliku krovnu terasu što daje posebnu dozu komfora i ugođaja te osjećaja privatnosti. Otvoreni pogled, prirodni zaklon od saobraćaja te odlična  osunčanost, pružaju dodatni kvalitet življenja. 

Pored prostrane terase i pristupa krovnoj terasi, penthouse se sastoji od prostranog open space dnevnog boravka sa trpezarijom, kuhinjom, dvije spavaće (jedna spavaća soba ima vlastito kupatilo) i jedne dječije sobe, dva kupatila (sa podnim grijanjem) i jednim toaletom i ostavom.

 Stambenim jedinicama se pristupa iz zasebnog haustora, a povezane su sa garažnim prostorom u suterenu liftom i stepeništem.

 

Dnevni boravak i trpezarija

  28,40 m2

Kuhinja

    6,41 m2

Spavaća soba

  14,74 m2

Dječija soba

  12,16 m2

Master soba

  13,77 m2

WC - toalet

    1,63 m2

Hodnik

  11,27 m2

Kupatilo 1

    3,79 m2

Kupatilo 2

    4,44 m2

Ostava

    2,06 m2

Terasa

  10,01 m2 (40,04 m2 x 0,25)

Krovna terasa

  28,77 m2 (115,10 m2 x 0,25)

UKUPNO  PENTHOUSE

137,45 m2

Instalacije vodovoda i kanalizacije će biti izvedene uz primjenu kvalitetne opreme i ostalih potrebnih uslova. Ugrađene su WC šolje prestižnog proizvođača Villeroy & Boch sa bideom i ugradbeni vodokotlić tipa „GEBERIT“. U kupatilu se predviđa tuš kabina sa staklenim stijenama. Što se kupatila tiče, kupac ima slobodu dizajna umivaonika u oba kupatila a što je uključeno u cijenu.

U objektu su planirane elektro instalacije i to: jake struje (unutrašnja i vanjska rasvjeta, napajanje tehnoloških potrošača, kao i gromobranska instalacija objekta); slabe struje (komunikacione mreže, vatrodojava, protuprovala, video nadzor, antenske instalacije i instalacija video interfona).

Grijanje/hlađenje svih stambenih jedinica predviđeno je putem toplotnih pumpi renomiranog japanskog proizvođača „DAIKIN“ (svjetski lider na polju klimatizacije i grijanja), što se savršeno uklapa u koncept niskoenergetskog objekta. Visoka efikasnost toplotne pumpe na svim spoljašnjim temperaturama i temperaturama vode obezbjeđuje niske operativne troškove i nisku emisiju CO2. Tihe i diskretne, Daikin toplotne pumpe koriste najsavremeniju tehnologiju u cilju maksimalnog smanjenja energetske potrošnje. Velika snaga grijanja  pruža optimalnu efikasnost na niskim spoljašnjim temperaturama. Inverterski kompresori Daikin imaju veliki opseg modulacije tako da pružaju:

– Veću efikasnost kompresora prilikom rada pod djelimičnim opterećenjem.

– Izlaznu snagu koja u potpunosti odgovara trenutnim potrebama za toplotom u zgradi

– Minimalnu potrošnju energije za postizanje potrebnog kapaciteta.

– Manji broj uključivanja i isključivanja, čime se produžava radni vijek kompresora.

Tokom toplih dana, pumpa funkcioniše kao klima uređaj. Prenosi toplotu iz kuće i stvara efekat hlađenja, što znatno (na nivou godine i do 300%) štedi energiju u odnosu na druge sisteme. Ovaj sistem je mnogo jeftiniji od grijanja na prirodni gas i ne stvaraju suh vazduh tokom grijanja. Pumpa također pruža jednako raspoređeno grijanje u prostorijama. Nećete doživjeti česte fluktacije temperature, kao što je slučaj sa drugim sistemima.

Podno grijanje je razvedeno u kompletnom hodniku, WC, kupatilima, kuhinji te ostavi. Kontrola grijanja/hlađenja putem sistema toplotnih pumpi predviđena je putem WiFi smart termostata kojima se upravlja putem Daikin mobilne aplikacije.

Svi fasadni otvori u stambenim jedinicama se zatvaraju ALU bravarijom, izrađenom od T85 FEAL profila sa šestokomornom strukturom. Ista je opremljena kvalitetnim njemačkim GU okovom za otvaranje po horizontalnoj i vertikalnoj osi i ostakljena troslojnim termo-izolacionim staklom, sa LOW-e premazom, što, u kombinaciji sa predviđenom fasadom, garantuje visok stepen energetske učinkovitosti i ušteda. Svi fasadni otvori opremljeni su vanjskom roletnom na električni pogon sa prekidačem (daljinski opcija).

Prostori stambenih jedinica imaju svijetlu visinu 265cm. Unutrašnji zidovi su malterisani, gletovani i završno bojeni poludisperzivnim bojama. Unutrašnja stolarija je drvena do plafona, od sačastog jezgra, obostrano obložena MDF pločama i furnirana hrastovima furnirom, te lakirana u bijelom tonu.

Ulazna vrata su protuprovalna, klase 4 otpora na protuprovalnost, zvučno i termo izolirana ispunom od mineralne vune, u dekoru po izboru projektanta.

Podovi su od gotovog troslojnog hrastovog parketa I klase, odnosno italijanske i španske keramike za kupatila.

Kvalitet i završni radovi govore sve na prvi pogled, vrhunska stolarija. kako unutrašnja tako i vanjska ( vrata do plafona, veliki vanjski otvori i staklene stijene ). Zadnja tehnologija eko grijanja i hlađenja na toplotne pumpe, hrastov parket, blidirana protivprovalna i protivpožarna vrata  klase 4, vrhunska galanterija u kupatilu...i još mnogo toga.

 

Za ovu nekretninu i samo za Vas smo pripremili i 3D virtualnu šetnju, klikom na link ispod uvjerite se u sve što smo napisali.

3D virtualna šetnja

Za ostale informacije pozovite svog agenta.

ID 1129

Haris 062 801 801

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dozvole

Građevinska dozvola ,Lokacijska dozvola ,Upotrebna dozvola

Ostali podaci

 • Orijentacija:
  Istok,Zapad,Sjever,Jug
 • Grijanje:
  Toplotne pumpe
 • Stolarija:
  PVC - drvo stolarija
 • Prevoz:
  Autobus+Automobil+Tramvaj+Trolejbus
 • Udaljenost od prevoza:
  1 min
 • Godina izgradnje:
  2017

Opis nekretnine

 • Alarm
 • Klima uređaj
 • Lift
 • Nenamješteno
 • Neposredna blizina škole
 • Parket
 • Podno grijanje
 • Pogled na grad
 • Pogled na park
 • Pogled na planine
 • Protuprovalna vrata
 • Termoizolaciona fasada 10 cm
 • Videonadzor
 • wi-fi sistem

Prostorije (objekti) uz nekretninu

 • Balkon
 • Lođa
 • Ostava
 • Parking
 • Terasa

Kontaktirajte nas

Polja označena sa * su obavezna

Slične nekretnine

Ljube se Istok i Zapad

Površina: 129,00 m²

Broj soba: 4

Cijena na upit

Svaka igra, svaka dobija

Površina: 96,00 m²

Broj soba: 4

Cijena na upit

Kafa s pogledom na Likovnu!

Površina: 124,00 m²

Broj soba: 5

Cijena na upit

Co-working space!

Površina: 149,64 m²

Broj soba: 4

390.000,00 KM